Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Όλοι μαζί - ο εργάτης μπορεί

"Να ’χα δυό χειροβομβίδες να τα κάνω όλα βίδες"
Νότης Σφακιανάκης 


Σήμερα και χωρίς καμιά αιτία απελύθησαν δύο από τους παλαιότερους (20 έτη και με ένα παιδί και 10 έτη και με ένα παιδί) εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες) του ραδιοσταθμού Μελωδία 99,2 συμφερόντων της εταιρίας: Μελωδία ΑΕ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έδρα εις Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2 Πειραιά.
Οι σημερινές απολύσεις ήλθαν μετά από μπαράζ απειλών και ψυχολογικών πιέσεων των εργαζομένων από την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού. Τονίζουμε ότι η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στον ΟΜΕΔ για την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ  για το 2010. Επίσης η απόλυση της μιας εκ των δύο συναδέλφων αποτελεί συνέχεια στις συνεχιζόμενες διώξεις συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ, μετά την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στο Rock fm την 26η Απριλίου 2010, αφού η συγκεκριμένη συνάδελφος ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της Ένωσης στον Μελωδία. Ενώ και οι δύο συνάδελφοι είναι ενεργότατα μέλη της Ένωσης.
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ιδιοκτησία του Αλαφούζου. Αυτού του "ευαίσθητου" εφοπλιστάκου, που εκτός από κάτι βαρκούλες που έχει στο Πέραμα έχει άλλους δύο ραδιοσταθμούς, ένα τηλεοπτικό κανάλι και κάτι μετοχές στην "καθημερινή".
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω κάθαρμα, στον ένα από τους σταθμούς του  κάνει καμπάνια για να βοηθήσει στο πρόβλημα που έχει φέρει η οικονομική κρίση.
Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα;;;
Δεν θα ήταν άλλο παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν θα χουν φράγκα για να πάνε διακοπές το φετινό καλοκαίρι.
Έτσι λοιπόν, κάτω από την ομπρέλα της εθνικής ομοψυχίας καλεί διάφορους επιχειρηματίες – ξενοδοχειάρχες να τους διαφημίσει δωρεάν αρκεί να δωρίσουν καμιά διανυκτέρευση στο σταθμό, όπου αυτός με την σειρά του να τα κληρώσει στους μαλάκες που θα πάρουν τηλέφωνο.

Όλοι μαζί, ο εργάτης μπορεί
Να δει τον Αλαφούζο
με τ’ άντερα του Πορτοσάλτε
κρεμασμένο έξω από τη Βουλή

1 σχόλιο:

  1. Δε φτάνει που ο άνθρωπος, σε τόσο ύποπτους καιρούς, παραμένει ευαίσθητος και αλληλέγγυος στο προλεταριάτο, τον κράζεις και από πάνω.

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή